info@hospitalitynederland.nl

Blog

Noodzaak van moderne horeca kassasystemen in 2022

In de afgelopen tien jaar hebben talloze restaurants technologie toegepast die hen geholpen heeft te moderniseren en bij te blijven in een snel voortschrijdende industrie.

Er is geen beter bewijs hiervan dan de veranderingen die plaatsvonden tijdens de COVID-19 pandemie.

Geconfronteerd met de keuze tussen moderniseren en sluiten, waren het de restaurants die technologie omarmden die zich het best op succes op lange termijn voorbereidden.

Een van de meest kritische stukjes technologie in elk restaurant is het kassasysteem (POS) omdat het bij elke interactie met de klant meerdere keren gebruikt wordt.

Daarom is het zo belangrijk dat je de modernste horeca kassasysteem technologie hebt. Hier zijn 7 manieren waarop een moderne restaurant POS je zaak ten goede kan komen:

1) Online bestellen

Meer restaurants hebben in 2022 online bestellen ingevoerd dan ooit tevoren, tot het punt dat het praktisch een noodzaak is geworden.

Als je naar een POS systeem kijkt dat niet integreert met een naadloos online bestelplatform, loop je misschien achter op je belangrijkste concurrentie.

2) Programmeerbare navigatie met functies

Elk eethuis doet de dingen een beetje anders, en het centrale systeem dat in een bepaald restaurant gebruikt wordt moet als zodanig geprogrammeerd kunnen worden. Of je nu gemakkelijk toegang moet hebben tot kortingen en wijzigingen, of dat het voor je gastheren van cruciaal belang is om vakken toe te wijzen via een centraal computersysteem, de beste moderne POS opstellingen laten je de meest opvallende functies dicteren.

3) Snellere transacties

Een van de grootste voordelen van een moderne restaurant POS is ook een van de meest voor de hand liggende – meer verwerkingskracht.

Dit komt neer op snellere snelheden voor het invoeren van bestellingen, het tabelleren van cheques, en het verwerken van betalingen. Met een efficiëntere bediening kunnen meer medewerkers de computers in minder tijd gebruiken.

Zeg vaarwel tegen de frustraties van het proberen af te handelen van een stormloop met verouderde software!

4) Slimme afrekenfuncties

Als het tijd is voor klanten om hun eten en drinken af te rekenen, zorgt een starre kassa voor frustratie alom.

Met een modern restaurant kassasysteem ben je in staat om flexibel cheques te splitsen en betalingen snel te vergemakkelijken. Dit zorgt ervoor dat wanneer je klanten klaar zijn om te vertrekken, ze niet hoeven te wachten.

5) Klantenrapporten

Hoe kun je de cijfers bijhouden zonder rapporten waarmee je belangrijke kengetallen in je eetgelegenheid kunt volgen?

Een modern POS systeem kan meteen een reeks inzichten en KPI’s geven die het gemakkelijker maken om je zaak te beheren.

6) HR gereedschap

Een naadloze prikklok is een essentieel onderdeel geworden van een functioneel POS systeem.

De tijdroosters van je werknemers allemaal op één plaats kunnen beheren en ze een handige manier geven om in en uit te klokken is een must-have voor het moderne restaurant.

7) Een volledig aanpasbaar menu

Voorbij zijn de dagen van menu’s met inflexibele categorieën en beperkte mogelijkheden om ze aan te passen.

Met een modern kassasysteem kun je je menu effectief naar de precieze behoeften van je restaurant samenstellen, met eenvoudige opties voor vervangingen en modifiers en een on-board rekenmachine om cheques on-the-fly te tabelleren.

Een modern restaurant POS kan je helpen de basisdingen goed te doen, terwijl het een reeks andere mogelijkheden toevoegt die je bedrijf helpen boven de concurrentie uit te stijgen.