info@hospitalitynederland.nl

Feesten

Group of People Standing Waiting Outside The Bar

Reden voor een feest!

Er zijn meerdere redenen om een feest te geven. Zo heb je een feest omdat er iemand jarig is, een feest omdat er iemand is geslaagd en noem zo maar op. Maar zo’n feest komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Vrijgezellenfeesten, huwelijksfeesten en feestlocaties

Jouw bruiloft, dat is natuurlijk jouw dag en dat moet natuurlijk goed verlopen. Naast het huwelijksfeest zelf wordt er in Nederland ook een vrijgezellenfeest gegeven voor degene die gaan trouwen.

Familie en vrienden helpen met het organiseren hiervan. Je kan het zo gek maken als dat je zelf wilt, hiervoor moet je kijken welk budget je hebt en wat je wilt uitgeven. Neem contact op met verschillende feestlocaties en vergelijk ze met elkaar.

Plannen

Er moeten een flink aantal dingen geregeld worden voordat de plannen definitief kunnen gaan worden. Eerst moet de gelegenheid bepaald worden. Waarom wordt het feestje gehouden? Ook moet je kijken naar hoe je het aan gaat pakken met de aantallen. Een feestje met 100 man pak je natuurlijk anders aan dan een feestje met 15 man.

Daarna moet de tijd en de datum bepaald worden. Heb je al een dag in je hoofd? Heb je al een idee hoe laat je het feest wil laten beginnen? Bij het plannen van de datum en tijd is het natuurlijk wel essentieel om rekening te houden met de beschikbaarheid van belangrijke gasten.

Budget

Dan kan je het budget vast gaan stellen. Als je een smal budget heb zal je natuurlijk minder mensen uitnodigen en zal de aankleding wat minder zijn. Ook zal je dan moeten kiezen voor een wat kleinere feestlocatie.

Daarna kan je een begroting gaan maken. Je kunt dus op gaan schrijven hoeveel je uit wilt geven aan bepaalde dingen en hoe hoog die kosten gaan uitvallen.

Gastenlijst

Dan kan je de gastenlijst gaan maken. Wie moeten er komen en wie heb je stiekem liever niet op je feestje? Kunnen alle mensen wel op de dag dat ik het feestje heb gepland?

Ten slotte kan je de uitnodigingen gaan versturen. Vroeger werden er mailtjes gestuurd of brieven op de post gedaan. Tegenwoordig stuur je de mensen die je wilt uitnodigen simpelweg een whatsappje en wacht je de reacties af.