info@hospitalitynederland.nl

Bruiloft

Two Person Holding Box Of Ring

Trouwen

Trouwen is voor ieder gelukkig koppel misschien wel het mooiste moment van hun hele samenzijn. Maar voordat je gaat trouwen, moet je wel rekening houden met een paar verplichtingen.

Zo mag je onder de 18 jaar jezelf niet wettelijk aan iemand verbinden. Als je met iemand wilt trouwen, mag je niet al met iemand anders getrouwd zijn. Ook mag je je niet wettelijk verbinden met een familielid.

Planning

Natuurlijk gaat er erg veel werk vooraf aan een bruiloft. De eerste stap is natuurlijk een datum prikken. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het financiële aspect. Bruiloften op zaterdag zijn bijvoorbeeld duurder dan een doordeweekse bruiloft. Ook moet je natuurlijk wel een beetje rekening houden met de beschikbaarheid van mensen die dichtbij je staan.

Thema & Stijl

Ook moet er een thema en een stijl worden uitgekozen voor de bruiloft. Je hoeft je bruiloft natuurlijk niet tot in de details hebben uitgestippeld, maar een grove schets is wel verstandig om een idee te hebben van hoe het er ongeveer uit gaat zien.

Budget

Het budget moet natuurlijk ook worden vastgesteld. Dan bedoelen we natuurlijk hoeveel je ongeveer wilt besteden aan de locatie, het eten en drinken en ook de bruidsjurk hoort daarbij. Natuurlijk verschilt het ook per thema hoe hoog de kosten uit zullen vallen. Een ‘boerenbruiloft’ valt natuurlijk een stuk goedkoper uit dan een bruiloft met een band en een vijf gangen diner.

Tot slot is het natuurlijk erg belangrijk om voldoende personeel te regelen. Bij personeel moet je denken aan een ceremoniemeester, koks en bruidsmeisjes. Bruidsmeisjes kosten uiteraard geen geld, maar wel handig is om ook dat geregeld te hebben.