info@hospitalitynederland.nl

Blog

catering

Catering

Verzorgen en bezorgen

Catering is eigenlijk een woord voor het verzorgen en bezorgen van eten en drinken voor bedrijven, evenementen of feesten. Catering is eigenlijk simpelweg alles wat geen horeca is en zich bezighoud met het professioneel verstrekken van eten en drinken.

Het hoofddoel

Het hoofddoel van horeca is het verzorgen van een slaapplek, eten en drinken. Als het hoofddoel iets anders is dan spreken we van catering. De catering is de afgelopen 10 jaar alleen maar gegroeid. Doordat catering de laatste tijd heel erg aan groeien is zit het nu al heel dicht tegen de horeca aan. De catering is veel luxer, gezonder en creatiever geworden.

Ontwikkeling catering

Catering heeft zich ontwikkeld tot veel meer dan een in plastic broodje kaas met een glas melk. Tegenwoordig hebben mooie, creatieve concepten, fraaie koffiecorners en sfeervolle inrichtingen hun intrede gedaan.

Ook een groot verschil tussen horeca en catering is dat catering meestal werkt in opdracht van een ander en dat doet de horeca niet. Met catering is er sprake van een soort driehoekverhouding. Opdrachtgever – Gast – Cateraar.