info@hospitalitynederland.nl

Blog

cafe

Cafe

Gezelligste plekken

Cafe’s/kroegen zijn een van de gezelligste plekken van de stad. Meestal worden hier dingen besproken over bijvoorbeeld het algemene welzijn van de bewoners van het dorp of de financiele status van de stad of noem het maar op. De bekendste soorten cafe’s zijn bruine cafe’s, het grand cafe, de eetcafĂ©s en de cocktailbars.

Afgelopen jaren

Ik vind dat de cafe’s er de afgelopen jaren goed op vooruit zijn gegaan. De meeste cafe’s worden goed en veel bezocht en dat doet me goed. Zelf woon ik in delft en in de stad van Delft staan er heel veel cafe’s door de hele stad verspreid. Met het koude weer is het natuurlijk niet heel druk.

Delft

Maar als het weer het even toelaat zitten alle terrassen in Delft bomvol. Ook de aantallen van de bestaande cafe’s nemen in rap tempo toe. Het ene cafe staat er al sinds mensenheugenis en het andere cafe is net een jaar nieuw maar met lekker weer zijn ze toch beiden helemaal afgeladen.

Jongeren

Ook worden cafe’s tegenwoordig veel meer gebruikt door jongeren. De ene gaat naar het cafe om te lunchen met vrienden of vriendinnen, maar de ander zoekt een rustig cafeetje op om op zijn gemak ongestoord te kunnen gaan leren.